Kaiser des Forets VDL 1419

Fadern Contendro I var segerhingst i Hollstein 1999. Han har flertalet godkända söner samt statspremieston efter sig.

Modern Lavande des Forets har lämnat två avkommor som tävlar från 145 till 160 internationell hoppning, bland annat Ulysse des Forets tilsammans med Steve Guerdat. Hon har även lämnat den Zangersheide godkända hingsten Glamour des Forets, som är helbror till Kaiser des Forets.

Kaiser är godkänd i KWPN samt SWB.
Med sin fantastiska mödernelinje från det välkända stuteriet Des Forets, samt Contendro I som far, är han en hingst som erbjuder ett fantastisk blod till svensk avel.
Omdömen från KWPN´s 70 sdagars prov:
Kaiser är en välutvecklad hingst av rektangulär modell. Halsen har bra längd och god muskulatur. Bogen är något brant men av bra längd. Han har en välutvecklad manke och en rygg med bra längd. Han är korrekt i sina ben både från sidan och framifrån. Hovarna är välutvecklade, något stora men av god kvalié.
Kaiser är en ärlig, pålitligt och okomplicerad hingst med bra attityd. Galoppen är vägvinnande med ett gott tryck. Han hoppar genom kroppen, med ett gott avstamp samt god benteknik med både fram- och bakben. Han visar god talang för hoppning samt ger sin ryttare en bra känsla.