Qs A Kind of Magic 9533

Qs A Kind of Magic är en hingst som älskar att arbeta varje dag. Han är alltid positiv och glad samt stallets nallebjörn. Han är snäll och okomplicerad att ha med sig både på träning och tävling. 

Han är sparsamt tävlad som ung eftersom målet är att prestera som äldre, men han har ändå hunnit som 6-åring tävla upp till 135 med placeringar i Tyskland och slutade sedan på en 11e plats i Breeders Trophy finalen. 

Fadern Durrant är e. Warrant – Voltaire – Calvin Z
Durrant vann sitt hingstprov och utsågs till champion när han godkändes i KWPN 2011. Han såldes redan tidigt till USA där han har tävlat upp till svår 145 hoppning. Hans relativt få avkommor har redan börjat visa sig väl på tävlingsbanorna. Bl.a. har han lämnat Daytona S.E som deltagit vid unghäst-VM och placerat sig i Breeders Trophy finalen som femåring där han erhöll den högsta poängen (9-9) av testryttaren Jeroen Dubbeldam. Hans far Warrant har tävlat upp till 5*160 hoppning med flera olika ryttare och lämnat flertalet avkommer som tävlar upp till 160 hoppning.

Qs A Kind of Magics är första avkomman till Quantera, hon tävlade upp till 130 hoppning som ung innan hon sattes i avel.  Hans syster Qs Now I’m Here vann som föl Lövsta Future Star och som 2.5 åring blev hon 5e placerad på Eklunda Open. På grund av en fraktur missade hon tyvärr sitt unghästtest, men ska förhoppningsvis kunna debutera på tävlingsbanan i år.  Den yngre systern Qs Crazy Little Thing ska enligt plan göra sitt treårtest nu i maj.

Quantera är e. Quaterman I som själv tävlat Grand prix dressyr och bl.a. lämnat den inom dressyren förvärvningssäkra hingsten Quaterback, men även flertalet avkommor inom hoppsporten. 

Quanteras morfar är fullblodshingsten Phantomic xx vilken har den extraordinära trippel crown vinnaren Secretariat xx i tredje led. Phantomic xx har förärvt sig väl i ridhästaveln där han bl.a. är far till William Fox-Pits flerfaldiga mästerskapshäst Chilli Morning även han godkänd i SHBGB. Som avslutning på deras karriär tog de ett individuellt brons på OS i Rio 2016.

Qs A Kind of Magic kan lämpa sig väl för ston där man önskar förbättra typ, ridbarhet och gångarter, framförallt galoppen. I hoppningen kan han särskilt bidra med scope och mod.