Instruktörer

På Brolöten har vi ett par noga utvalda instruktörer och vi anpassar alltid instruktör efter innehåll. Nedan listar vi några personer som du kan komma att få möta under din vistelse hos oss.

Emelie Brolin
Emelie har en lång och framgångsrik tävlingskarriär som dressyrryttare. Först som ungdomsryttare och nu som senior i Grand Prix. Emelie har också matchat ett stort antal unghästar till final i Falsterbo och Flyinge. Hon har representerat Sverige på Unghäst VM 2019. Emelie har också tagit fram två godkända hingstar på Bruksprovet 2018 och 2021.

Emelie är B-tränare i dressyr och håller i många träningar, både på Brolöten och på olika platser runt om i landet. Hon tränar flera ponnyryttare och juniorer som tagit medaljer på mästerskap.

Chris Brolin
Chris har en mycket lång och gedigen erfarenhet av ponnyer, hästar, tävling, utbildning, träning. Chris har tidigare tävlat framgångsrikt i Grand Prix.

Fram till 1991 drev Chris tillsammans med familjen Brolötens stuteri där de födde upp connemaror. Under årens lopp har Brolöten fött upp runt 250 connemaror som sålts till lyckliga ägare runtom i världen. Flertalet har blivit elitponnyer på SM-nivå. Numer importeras ponnyerna från Irland. Chris är B-tränare och dressyrdomare.

Irene von Rosen Eklund
Ridinstruktör med 25 års erfarenhet av undervisning på bl.a. Enskede RS och Eskilstunaortens RF – alla olika nivåer av elever både hoppning, dressyr och specialgrupper. 

Överdomare i dressyr, kursledare för Grönt kort och tävlar själv i dressyr på MSV nivå.
Har även träningar för privat ekipage på olika anläggningar. 

Målet med mina lektioner är att få eleverna att känna sig sedda, få en bra känsla och utvecklas som ryttare – men också lära sig bra grunder genom sits och balans.

Martina
Diplomerad hästskötare samt ridledare, född 2000. Jag har jobbat på Brolöten sedan våren 2020 och är numera stallchef. På Brolöten har jag ridit, utbildat och tävlat många ponnyer, men har nu gått över mer till att träna och tävla storhästarna. Just nu får jag träna och tävla läromästaren och Emelies gamla stjärna – Briman, vi tävlar på MSV-nivå.