Om oss

Brolötens Dressyrcentrum

Vi erbjuder ryttare, hästägare och potentiella hästköpare – vår professionella och
mångåriga erfarenhet och kunskap, samt vårt omfattande kontaktnät såväl nationellt som internationellt.

Tjänster vi erbjuder:
– Träningar, clinics och kurser främst på vår egen anläggning, men även runt om i landet på förfrågan.
– Populära kurser och läger för barn och vuxna på helger och skollov.

Vi tar emot hästar för:
– Inridning, unghästutbildning samt visning till bruksprov, unghästtester, breeders och championat.
– Vidareutbildning och tävling av dressyrhästar.
– Försäljning av dressyrhästar.
– Försäljning ponny.

Chris Brolin
Chris har en mycket lång och gedigen erfarenhet av ponnyer, hästar, tävling, utbildning, träning samt som dressyrdomare. Chris har tidigare tävlat framgångsrikt i Grand Prix.
Fram till 1991 drev Chris tillsammans med familjen Brolötens stuteri där de födde upp connemaror. Under årens lopp har Brolöten fött upp runt 250 connemaror som sålts till lyckliga ägare runtom i världen. Flertalet har blivit elitponnyer på SM-nivå. Brolötens stuteri har tidigare fått Svenska Connemarasällskapets pris för bästa hingstar och ston i Sverige. Sex av stuteriets hästar har blivit utnämnda till Sörmlands läns bästa hästar. Under stuteriets tid fanns det tre godkända connemara hingstar till förfogande för avel. Sedan 1993 har Brolöten istället inriktat sig på uppfödning av halvblod. Det har blivit många fina avkommor som tävlat upp till svår klass i dressyr.

Chris är B-tränare och dressyrdomare.
Tillsammans med dottern Emelie håller de tillsammans i dressyrutbildningen på Brolöten – privatlektioner så väl som gårdens populära weekendkurser och ridläger.

Emelie Brolin
Emelie har en lång och framgångsrik tävlingskarriär som dressyrryttare. Först som ungdomsryttare och nu som senior i Grand Prix. Som ungdomsryttare har Emelie 12 SM guld, 2 NM guld samt placering EM. Som senior kom hon nia på SM 2013 och har internatinella placeringar. Som senior kom hon nia på SM 2013 och har internationella placeringar i Grand Prix. Emelie har också matchat ett stort antal unghästar till final i Falsterbo och Flyinge. Hon har representerat Sverige på Unghäst VM 2019. Emelie har också tagit fram två godkända hingstar på Bruksprovet 2018 och 2021,

Emelie är B-tränare i dressyr och håller i många träningar, både på Brolöten och på olika platser runt om i landet. Hon tränar flera ponnyryttare och juniorer som tagit medaljer på mästerskap. Förutom mamma Chris som tränare har även Emelie hjälp av Johanna Due Boje, Louise Nathorst och Mattias Janssin. Emelie har tidigare åkt till Holland i många år och tränat för OS-guldmedaljören Anky Van Grunsven. Emelie är också utbildad marknadsekonom och arbetar som ekonomikonsult på ett IT företag i Stockholm.

Christian Brolin
Christian gjorde sin militärtjänst på K1 i Stockholm. Strax därefter åkte han ner till Patrik Kittel för sex månaders träning och arbete på anläggningen. Christian har tävlat både häst och ponny framgångsrikt i dressyr både i Sverige och internationellt.

Christina har studerat till civilingenjör på KTH och jobbar nu som projektledare på Scania.

​Christian medverkar vid arbetet på Brolöten med allt som behövs, främst i arbetet med foder, hagar, gårdens maskiner och underlaget i ridhus, utebana. Christian är den som är ansvarig för allt foder på gården. Vi säljer även hö och hösilage med riktigt bra kvalité!

Lars Brolin
Lars är Far i huset. Jobbar som konsult och projektledare mestadels i Stockholm.  Han sköter också mycket av gårdsarbetet så som staket, höskörd osv. Lars tycker det är kul att odla egna grönsaker och är duktig på att laga mat.