Om oss

DSC_0380k
Brolötens Dressyrcentrum

Erbjuder hästägare, ryttare och potentiella hästköpare, vår professionella och
mångåriga erfarenhet, kunskap samt vårt omfattande nationella och internationella nätverk.​Våra tjänster;
Vi har träningar, clinics och kurser både på vår anläggning, Brolöten, samt att vi även
erbjuder våra tjänster runt om i landet.
På Brolöten tar vi emot hästar för ;
inridning, utbildning av unghästar
utbildning av yngre hästar samt visning till;
bruksprov, unghästtester, breeders och championat
vidareutbildning och tävling av dressyrhästar
utbildning, tävling och försäljning av dressyrhästar 
försäljning och förmedling  av kvalitetshästar för dressyr
kurser – clinics – träningar
Vår omfattande kurs- och träningsverksamhet ​
kan Ni informera Er mer om på sidorna högst upp.​

DSC_0466Chris Brolin
Chris har en mycket lång och gedigen erfarenhet av ponnies, hästar, tävling, utbildning, träning samt som dressyrdomare. Chris har i dressyr tävlat fram till Grand Prix.
Fram till 1991 drev Chris tillsammans med familjen Brolötens stuteri där de födde upp connemaror. Under årens lopp har Brolöten fött upp runt 250 connemaror som sålts till lyckliga ägare runtom i världen. Flertalet har blivit elitponnyer på SM-nivå. På utställningar blev ston ofta framgångsrika och erövrade både Best in Show och Reserv in Show. Brolötens stuteri har även fått Svenska Connemarasällskapets pris för bästa hingstar och ston i Sverige. Sex av stuteriets hästar har blivit utnämnda till Sörmlands läns bästa hästar, alla kategorier inräknade. Under stuteriets tid fanns det tre godkända connemara hingstar till förfogande för avel.
Sedan 1993 har Brolöten istället inriktat sig på uppfödning av halvblod. Det har blivit många fina avkommor som tävlat upp till svår klass i dressyr.

Chris är B-tränare och dressyrdomare.
I samverkan med Emelie är Chris dressyrtränare för enskilda dressyrekipege samt ledare – tränare för kurser och träningar på Brolöten.
 
 
 

DSC_0481
Emelie Brolin

Emelie har en lång och framgångsrik tävlingskarriär som dressyrryttare. Först som ungdomsryttare och nu som senior i Grand Prix. Hon har meriter som 12-SM guld, 2 NM guld och har varit åtta på EM och stor erfarenhet av internationellt tävlande. Emelie har också matchat ett stort antal unghästar till final i Falsterbo och Flyinge. Som senior kom hon nia på SM 2013 och har internatinella placeringar.

Emelie är C-tränare i dressyr. Emelie har ett flertal träningar, både på Brolöten och på  olika platser i landet. Emelie är inte bara en framgångsrik ryttare utan också tränare. Hon tränar flera ponnyryttare och juniorer som tagit medaljer på mästerskap. Förutom mamma Chris som tränare har även Emelie hjälp av Liane Wachtmester, Mattias Jansson samt Anky van Grunsveen. Emelie åker till Holland minst två gånger per år och tränar för Anky van Grunsven. Emelie är också utbildad marksnadsekonom och arbetar som ekonomikonsult.
 
 
 
 
 
 
 
 

DSC_0484
Christian Brolin

​Christian har gjort sin militärtjänst på K1 i Stockholm. Strax därefter åkte Chrille ner till Patrik Kittel för sex månaders träning och arbete på anläggningen.

​Christian medverkar vid arbetet på Brolöten med allt som behövs.

Studerar just nu Masters på KTH i Stockholm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DSC_0473
Lars Brolin
Lars är Far i huset. Jobbar som konsult och projektledare mestadels i Stockholm. Hjälper till med jägarexamen, hans områden brukar vara vapengenomgång och skjutning. Han sköter också mycket av gårdsarbetet, staket, foder osv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DSC_1476
 
 

Citrin F-2007 Spansk Jaktspringerspanier
Ginger F-2013 Spansk Jaktspingerspanier
Carrera F-2009 Tysk Jaktterrier
 
 
 
 
 
 
_DSC2453
 
 
 
Ninja F-2015
 
 
 
 
 

IMG_4425 kopia
 
 
 
 
Mange, Punch, Bill & Bull
  
 
 
  
  
 
 
 
 
DSC_0152
 
 
 
Staffan & Bengt