Sommarridläger

Vi hoppas på en minst lika rolig, fartfylld och häftig sommar som tidigare somrar och att DU vill dela den med oss. Ridläger på Brolötens connemaror var mycket populärt under många år. Ridlägret etablerades på Brolöten 1971 och har sedan dess besökts av många nöjda och glada ungdomar på alla nivåer. Vi vill utmärka oss lite mot andra ridläger då vi fokuserar på dressyr och kvalité.

Vi vänder oss till dig som vill ha bra utbildning med duktiga tränare, erfaren personal, hög boendestandard, fina ponnyer, och roliga aktiviteter. Chris Brolin B-tränare och Emelie Brolin B-tränare är ansvariga för utbildningen och vi har duktiga elever som våra medhjälpare. Vi vill erbjuda ett professionellt ridläger med hög standard för både stora och små. Här får du en egen häst för ridning och ev. en unghäst för praktisk teori beroende på hur många unghästar vi har. Här på Brolöten i det vackra Sörmland har många hästintresserade ungdomar lärt sig mer och träffat många likasinnade kamrater.

Ridlägerna pågår i 5-7 dagar. Kursens ändamål är att vidareutbilda med tyngdpunkt på dressyr men det förekommer även hoppning och uteritter. Deltagarna får rida och sköta samma hästar (förutsatt att de trivs med varandra) under hela perioden. De får också känna hur det är att ha egen häst genom att tillsammans med ledarna ha ansvar för både häst och utrustning.
Anmälan till våra ridläger sker enkelt här på vår hemsida.

Aktiviteter dagtid
Dagarnas innehåll varierar från dag till dag men varje dag är det 1-2 pass ridning, en dressyrträning för Chris, Emelie eller någon av våra duktiga utbildade ledare och ett pass med ex. sitsträning, uteritt eller hoppning och 1 timmes teori som kan vara både teoretisk och praktisk. Longera, visa häst vid hand, knoppning, hästavel, ridlära och mycket mer. Vi vill att du som elev ska utvecklas som ryttare under tiden du är här.

Familjen Brolin har stor erfarenhet av rid-och träningsläger.Chris har en mycket lång och gedigen erfarenhet av ponnys, hästar, tävling, utbildning, och träning. Chris har i dressyr tävlat fram till Grand Prix dessutom är hon B-tränare och dressyrdomare. Emelie har en lång och framgångsrik tävlingskarriär som dressyrryttare. Först som ungdomsryttare och nu som senior i Grand Prix. Hon har meriter som 12-SM guld, 2 NM guld och har varit åtta på EM och stor erfarenhet av internationellt tävlande. Emelie har också matchat ett stort antal unghästar till final i Falsterbo, bruksprov, Flyinge och unghäst VM. Som senior kom hon nia på SM 2013 och elva 2018 hon har också internationella placeringar. Hon är B-tränare och har flertalet ponnyryttare och juniorer i träning som tagit medalj på mästerskap.

Till sin hjälp har Chris och Emelie flera duktiga instruktörer som fungerar som lägerledare och har hand om kvällsaktiviteterna samt den praktiska teorin och finns alltid till hands för lägerdeltagarna. Tjejerna tävlar själva MSV i dressyr och har stora erfarenheter av att jobba med både hästar och ungdomar.

Mellan ridning och teori finns det möjlighet att bada vid vår egna brygga vid sjön Båven om vädret är bra, spana in när Emelie tränar sina tävlingshästar eller bara vila upp sig.

Aktiviteter på kvällstid
Om kvällarna anordnas det olika aktiviteter så som brännboll, tipspromenad, spökrundor mm.

Boende och mat
Eleverna bor i mysiga, välordnade rum med hög standard. Vi har allt från enbäddsrum till rum med sex bäddar. I anslutning till rummen finns toaletter, dusch och bastu. Dessutom finns det samlingsrum med tv och video. Cirka tre minuters promenad från bostäderna ligger vår brygga i den vackra sjön Båven. I restaurangen serveras tre ordinarie måltider varje dag: frukost, lunch samt middag med dessert. Maten tillagas av vår husmor som också bakar vårt bröd. Under dagen bjuds dessutom mellanmål. Kök och matsal har utsikt över ridhusmanegen.
Vi badar både i sjön båven och i anläggningens pool.

Ridvana
För att få delta på våra ridläger krävs ridvana på minst två år och från ålder 9 år och uppåt. Första dagen på ridlägret delas ni in i grupper efter vilka förkunskaper ni har som ryttare ni har för att ridlägret ska ge er så mycket som möjligt.

Egen häst
Självklart får du som har egen häst ha med den på ridlägret. Hästarna går oftast ute i paddock där de också utfodras, men det finns även tillgång till stallplats för dem som föredrar att ha sina hästar inomhus.

Avslutning
På avslutningsdagen är föräldrar och syskon välkomna på uppvisning, kaffe och tårta. Hästarna ryktas extra nog och kanske får de manen flätad och knoppad för att visa deltagarna även fått en lektion i hur detta ska göras på bästa sätt.

På sommarkurserna försöker vi anpassa ålder efter kurserna, därför kan i behöva kontakta er efter er anmälan om kursen inte passar.

Vi har vuxenkurser och ungdomskurser parallellt under sommaren, det brukar bli en bra avvägning då de vuxna rider för sig och ungdomarna för sig. Samt har olika boende och aktiviteter.


Ett urval av våra ridlägerhästar                    Prislista                      Anmäl                   Hur ett ridläger kan se ut

För prislista, klicka HÄR

_DSC2588_DSC3208