Sommarridläger

Härlig barbackaritt!

Vi hoppas på en minst lika rolig, fartfylld och häftig sommar som tidigare somrar och att du vill dela den med oss. Ridläger på Brolötens connemaror var mycket populärt under många år. Ridlägret etablerades på Brolöten 1971 och har sedan dess besökts av många nöjda och glada ungdomar på alla nivåer. Vi vill utmärka oss lite mot andra ridläger då vi fokuserar på dressyr och kvalité. Många hästintresserade ungdomar har genom åren fått vänner för livet!

Vi vänder oss till dig som vill ha bra utbildning med duktiga tränare, erfaren personal, fina ponnyer, härlig gemenskap och roliga aktiviteter. Chris Brolin B-tränare och Emelie Brolin B-tränare är ansvariga för utbildningen och vi har duktiga elever som våra medhjälpare. Vi vill erbjuda ett professionellt ridläger med hög standard för både stora och små. Här får du en egen häst för ridning.

Ridlägerna pågår i 5-7 dagar. Kursens ändamål är att vidareutbilda med tyngdpunkt på dressyr men det förekommer även hoppning och uteritter. Deltagarna får rida och sköta samma hästar (förutsatt att de trivs med varandra) under hela perioden. De får känna hur det är att ha egen häst genom att tillsammans med ledarna ha ansvar för både häst och dess utrustning.

Aktiviteter dagtid
Dagarnas innehåll varierar från dag till dag men varje dag är det 1-2 pass ridning, en dressyrträning för Chris, Emelie eller någon av våra duktiga ledare och ett pass med ex. sitsträning, uteritt eller hoppning. Varje dag har vi även 1 timmes teori som kan vara både teoretisk och praktisk. Ex. longering, visa häst vid hand, knoppning, foder, ridlära och mycket mer. Vi vill att du som elev ska utvecklas som ryttare under tiden du är här.

Till sin hjälp har Chris och Emelie flera duktiga instruktörer och lägerledare och har hand om kvällsaktiviteterna samt i viss mån den praktiska teorin och finns alltid till hands för lägerdeltagarna. Tjejerna tävlar och tränar aktivt i dressyr och har stora erfarenheter av att jobba med både hästar och ungdomar.

Mellan ridning och teori finns det möjlighet att bada vid vår egna brygga vid sjön Båven, spana in när Emelie tränar sina tävlingshästar eller bara vila upp sig mellan passen.

Aktiviteter på kvällstid
Om kvällarna anordnas det olika aktiviteter så som brännboll, tipspromenad, spökrundor mm.

Boende och mat
Eleverna bor i mysiga, välordnade rum. Vi har allt från enbäddsrum till rum med sex bäddar. I anslutning till rummen finns toaletter, dusch och bastu. Även samlingsrum med tv. Rummen ligger med promenadavstånd till bryggan i den vackra sjön Båven samt en uppskattad pool. I restaurangen serveras tre måltider varje dag: frukost, lunch samt middag med dessert. Maten tillagas av vår kokerska som både bakar och lagar maten från grunden. Under dagen bjuds dessutom på hembakt fika. Kök och matsal har utsikt över ridhusmanegen.

Ridvana
För att få delta på våra ridläger krävs ridvana på minst två år och från ålder 9 år och uppåt. Första dagen på ridlägret delas ni in i grupper efter vilka förkunskaper ni har som ryttare för att ridlägret ska ge er så mycket som möjligt.

Egen häst
För dig som vill utvecklas tillsammans med din häst går det utmärkt att ta med den på ridlägret.  Hästarna får tillgång till hage, stallplats och de faciliteter som anläggningen har att erbjuda. 

Avslutning
På avslutningsdagen är föräldrar och syskon välkomna på uppvisning, kaffe och tårta. Hästarna ryktas extra noga och piffas inför avslutningsnumret som planeras och förbereds under veckan.